Wandelen in Overijssel

Wilt u op wandelvakantie in Overijssel? Dan is het Overijsselse Den Ham echt iets voor u. Hier is de natuur namelijk in elk seizoen op haar mooist. Maak eindeloze wandelingen door de talloze bossen, of door één van de vele prachtige heidevelden. In het centrum van het brinkdorp Den Ham vindt u het 'drielandenpunt' voor de regio's Twente, Vechtdal en Salland. Drie regio's met ieder hun eigen charme.
Avontuurlijke wandeling over de Lemelerberg in Overijssel

Onze wandeltips voor de regio's Twente, Salland en Vechtdal

Engbertsdijksvenen in Twente

Dichtbij Den Ham, in de regio Twente vindt u de Engbertsdijkvenen. Dit bijzondere natuurgebied is ongeveer 1000 hectare groot en bestaat uit uitgestrekte veengebieden met prachtige heidevelden. Tijdens een lange wandeling kunt u hier in alle rust van de natuur genieten.

de Sallandse heuvelrug

Op 15 kilometer van Den Ham vindt u het natuurgebied de Sallandse Heuvelrug. Een prachtig natuurgebied met een afwisselend landschap. In dit heuvelachtige gebied maakt u mooie lange wandelingen door de bosrijke omgeving. Ook vindt u hier een sterrenwacht. Deze is elke vrijdagavond geopend vanaf 19:30 uur.

de Lemelerberg in Vechtdal

Op iets meer dan 10km van Den Ham vindt u de heuvelachtige omgeving van de Lemelerberg. Hier kunt u mooie wandelingen maken langs heidevelden en door het bosrijke gebied. Bovenop de berg vindt u een uitkijkpunt waar u een prachtig vergezicht heeft. Na afloop van uw wandeling kunt u in het gezellige restaurant (met groot terras) heerlijk wat drinken of eten.

Uitzicht-over-Overijssels-landschap-in-Natuurgebied-Lemelerberg

Mooiste routes voor een wandelvakantie in Overijssel

Als echte natuurliefhebbers, maken wij zelf ook regelmatig wandeltochten door het prachtige Overijssel. Om u alvast een beeld te geven van de natuurrijke omgeving van Den Ham, hebben wij van een aantal van deze wandelingen foto’s gemaakt. Ook hebben we hier een stukje over geschreven. Bekijk onze wandelroutes hieronder.

Bekijk hieronder onze mooie wandelroutes

Lemelerberg wandeltocht

Een prachtige wandeling met mooie heidevelden, smalle paadjes door het bos en een uitzichtpunt bovenop de berg.

foto's en meer > 

Sahara Ommen Winterwandeling

Na een winterstorm zijn wij naar de ‘Sahara’ in Ommen gereden. Hier hebben wij een heerlijke winterwandeling gemaakt.

foto's en meer > 

Winterwandeling Oldemeijer

Een winterwandeling langs de Oldemeijer. Deze was op dat moment bevroren. Hiermee was het winterse landschap helemaal af.

foto's en meer > 

Wandelroute Beerze - Ommen

Vanuit startpunt Beerzebulten maakten wij een prachtige wandeling naar het nabijgelegen dorp Ommen.

foto's en meer > 

Wandelen in natuurgebied de Zandstuve

In Den Ham zelf vindt u natuurgebied de Zandstuve. Een perfect wandelgebied doordat de paden van zand zijn. In de Zandstuve leven diverse roofvogels zoals de Havik, de Torenvalk en de Buizerd. Ook is het mogelijk om tijdens een wandeling een Ree te spotten. Want ook voor reeën biedt de Zandstuve een perfecte leefomgeving. Naast de Zandstuve vindt u nog veel meer prachtige natuur in Overijssel. Bijvoorbeeld de Sahara in Ommen of de Lemelerberg.
Bekijk de foto's van onze recente wandeling in de Zandstuve.

Andere Lange wandeltochten

Wilt u een andere mooie wandeling maken? Dan heeft de website Puur Twenterand nog eens een aantal mooie wandelroutes door Twenterand voor u samengesteld. Maak bijvoorbeeld een wandeling door het Brinkdorp Den Ham of plan zelf een route met het Wandelnetwerk Twente.

bekijk de wandelroutes op Puur Twenterand >