Ons schoolproject in Larabanga, Ghana

Wij willen u graag kennis laten maken met ons persoonlijk schoolproject in het dorpje Larabanga te Ghana

Een school gebouwd voor wees- en kansarme kinderen

harm en hannie voor de school in Larabanga

Wij hebben in Larabanga (Ghana) een school door de bewoners laten bouwen voor wees en kansarme kinderen. Zij hebben zelf alles geregeld met onze hulp. Ze hebben zelf helemaal uitgekozen hoe de school moest worden. lees ons verhaal. Het mooiste van dit project vinden wij dat alle mensen in het dorp betrokken zijn, hierdoor de school met open armen ontvangen wordt en ze er dus ook zuinig en trots op zijn!

onze fietstocht door Ghana

In 2007 hebben wij een grote fietstocht door Ghana gemaakt, wij zijn daar op een gegeven moment terecht gekomen in een dorp geheten Larabanga. Door onze ontmoeting met de bevolking van Larabanga in Ghana hebben wij besloten er een persoonlijk project van te maken. Dit om de kans arme en weeskinderen van het dorp een kans te geven onderwijs te volgen. Het is een project geworden waar wij er samen met de bevolking voor hebben gezorgd dat er een heus schoolgebouwtje staat. Dit alles is mogelijk gemaakt door donaties van familie, vrienden, kennissen, collega’s, studenten, kerkgangers en andere mensen die het project een warm hart toedragen. Onze grootste steun is Niels Baas geweest, de zoon van Hannie. Hij heeft heel veel gedaan voor het project.

Ons hele verhaal is kort opgeschreven en kunt u in onderstaand pdf bestand lezen, inclusief de prachtige foto’s

download de pdf met hele verhaal over de school in Larabanga >

Bent u geinspireerd geraakt en wilt u ook uw steentje bijdragen?

Geld doneren: Elke euro gaat rechtstreeks naar de school

Doordat de bewoners van het dorp zelf hebben helpen bouwen scheelde dit natuurlijk enorm in de kosten. Ook door het geld rechtstreeks te gebruiken blijft er dus niets aan de " strijkstok"  hangen zoals bij vele grote organisaties en stichtingen. Elke cent en elke euro is ook daadwerkelijk besteed aan de school, onze reizen hebben we allemaal uit eigen zak betaald. Mocht u nu geïnspireerd zijn door ons verhaal en een donatie willen doen, dan zullen wij u beloven dat dit geld zeker ten goede komt aan de wees en kansarme kinderen in Larabanga. Zo kunnen wij samen de wereld een klein beetje mooier maken.
Neemt u voor uw donatie gerust contact met ons op, dan sturen wij u ons rekeningnummer en zullen wij dit bij een groter bedrag doen toekomen aan onze  "Ghanese zoon"  Adi.

Shea butter een 100% natuurlijk product voor huid en haar

Shea butter is een 100% natuurlijk product uit Ghana Larabanga,  te gebruiken voor uw huid en haar. Het is te gebruiken tegen: verzachting van de huid bij: eczeem, psoriasis, berg bij baby’s, droge huid, tegen zonnebrand, littekens, jeukende huid. Ideaal is dat het zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken is. Doordat we rechtstreeks contact hebben met de dames in Larabanga die shea butter maken, hebben wij de mogelijkheid dit product rechtstreeks bij hen af te nemen. Door de verkoop van de shea butter kunnen zij hun kinderen een betere toekomst geven.
Mocht u geïnteresseerd zijn en zelf van plan zijn om Sheabutter te importeren, neem dan contact met ons op, dan kunnen wij u helpen zodat dit op een betrouwbare manier gebeurd.

extra informatie over Shea Butter:

Shea butter is een 100% natuurlijk product om te gebruiken voor uw huid en haar. Als u 100% natuurlijk shea butter wilt herkennen, deze is wat geelachtig van kleur en ruikt wat nootachtig. U kunt het tussen uw vingers of handpalmen laten smelten en u heeft er maar heel weinig van nodig. Onze contactpersoon in Ghana (Adi) vertelde mij dat bij de geboorte de baby’s er ook gelijk mee ingesmeerd worden. Ze gebruiken het zelf daar ook allemaal voor huid en kroeshaar.
In Larabanga maken de vrouwen de sheabutter helemaal zelf op de traditionele manier. Geen enkele toevoegingen. 100% natuurlijk.

wat zit er allemaal in shea butter?

– Allantoine, wat de genezingsprocessen van de huid bevordert.
– Vitamine E, is een antioxidant die de huid beschermd tegen schade zoals UV B-stralen, vocht vasthoudt waardoor het zacht en soepel wordt en de microdoorbloeding van de huid stimuleert. Hierdoor blijven de huidcellen en haarvaatjes gezond.
– Vitamine A, stimuleert de celdeling (anti-aging), herstelt wondjes, verbetert de huiddikte, stimuleert de aanmaak van collageen- en elastinevezels, vermindert grove poriën, vermindert acne uitbraak en bevordert de doorbloeding.
– Kaneelzuur, beschermt de huid tegen UV-stralen.

Waarvoor gebruikt u shea butter?

Het is te gebruiken tegen: verzachting van de huid bij: eczeem, prosriasis, berg bij baby’s, droge huid, tegen zonnebrand, littekens, jeukende huid. Ideaal is dat het zelfs voor de meest gevoelige huid te gebruiken is.
Kortom ze noemen het niet voor niks Woman Gold.