Sahara Ommen winterwandeling

Op ongeveer 10 km van Den Ham vindt u de Sahara in Ommen. De Sahara is een bijzonder wandelgebied. Het is namelijk één van de weinige nog bestaande zandverstuivingen in Nederland. Het gebied bestaat uit een bosrijke omgeving met in het midden de zandverstuiving. De Sahara in Ommen is een heerlijke plek voor jong en oud. Er zijn diverse picknickplekken en wandelroutes. Daarnaast is er voldoende ruimte voor kinderen om met het zand te spelen. Het gebied is goed bereikbaar met de auto en de fiets en er zijn parkeerplaatsen aanwezig. Bij de parkeerplaatsen vindt u ook meer informatie over het gebied. U kunt hier kiezen uit 3 wandelroutes, variërend van 4,8 tot 6,7 kilometer. Er is geen horeca aanwezig in de Sahara zelf, de dichtstbijzijnde horeca vindt u in Beerze of Ommen.
Sahara-Ommen-winter-wandeling-over-zandvlakte-in-natuurgebied-de-sahara-in-overijssel

Onze wandeling over de Sahara in Ommen

Een gebied waar we graag komen om rustig te wandelen is de Sahara in Ommen. Zo ook in januari 2018. Net voor de wandeling had er een winter storm gewoed, dus het natuurgebied lag er ruig bij. Het was een waar avontuur om door de bos delen te wandelen. Er was nog niet opgeruimd, dus overal lagen afgebroken takken. We hebben onszelf door de omgevallen bomen en de modder heen gemanoeuvreerd.

Gelukkig was het wel een windstille dag, anders was het waarschijnlijk niet verantwoord geweest. Omdat het gebied er zo ruig bij lag hebben we een paar mooie foto's kunnen maken. De verstuiving zelf had op een enkele losliggende tak na, weinig last van de zware winterstorm en lag er nog mooi uitgestrekt bij. Toen het zonnetje ook nog doorbrak gaf dit een heel mooi, bijna zomers beeld.

Tijdens onze wandeltocht van Beerze naar Ommen zijn we nogmaals door het Sahara gebied in Ommen gelopen. Op de pagina van deze wandeling kun je hiervan de foto's bekijken.

Bekijk ook onze andere wandelingen

Lemelerberg wandeltocht

Een prachtige wandeling met mooie heidevelden, smalle paadjes door het bos en een uitzichtpunt bovenop de berg.

foto's en meer > 

Wandelroute Beerze – Ommen

Vanuit startpunt Beerzebulten maakten wij een prachtige wandeling naar het nabijgelegen dorp Ommen.

foto's en meer > 

Winterwandeling Oldemeijer

Een winterwandeling langs de Oldemeijer. Deze was op dat moment bevroren. Hiermee was het winterse landschap helemaal af.

foto's en meer >