Roparun 2019 - van hamburg naar hamburger

Roparun 2019 – van Hamburg naar Hamburger

Van Hamburg naar Hamburgers, hoe het begon

In 2015 zaten we met onze kinderen te barbecueën op 1e pinksterdag, ineens kwamen er steeds lopers langs.
We hebben toen gevraagd waarvoor ze liepen, het bleek dat de route van de Roparun vanuit Hamburg  langs ons huis liep.
We hebben toen voor de grap onze overgebleven worstjes en spiesjes aan de lopers en teams gegeven.
We vonden dit zo leuk dat we besloten hadden het jaar erop hamburgers te gaan baken voor de teams die lang kwamen. De slogan voor dit evenement werd als snel gevonden… “van Hamburg naar Hamburger”

De Roparun, wat is dat eigenlijk?

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”

Lees hier alles over de Roparun

Roparun 2016

Het jaar 2016 zijn we spontaan begonnen en hebben we een heleboel hamburgers, broodjes, sauzen en uien gekocht.
We hebben onze kinderen en kleinkinderen opgetrommeld, een groot spandoek gemaakt, tenten opgezet, muziek uitgekozen en zijn toen in de middag gaan bakken.
Echter helaas was de route verlegd en kwamen enkel de busjes met teams langs ons huis, de lopers en fietsers hadden een andere route.
Desondanks kwamen er toch nog aardig wat busjes bij ons en de broodjes hamburger werden met veel dank in ontvangst genomen.
De organisatie kwam wel langs en vonden dit een geweldig leuk idee. Het heeft zelfs op hun website en facebook gestaan. Het was dan ook een heel gezellig feestje geworden.
Druk met bakken, veel gezelligheid en dankbare mensen, daar doen we het voor!!
De organisatie vond dit zo leuk dat ze zelfs aan gaven dat ze het jaar erop ervoor zouden zorgen dat de route weer langs ons huis zou lopen.

Roparun 2017

Heeft de organisatie van de Roparun inderdaad de route weer langs ons huis laten lopen en is er een aankondiging op hun website gedaan. We waren  dus weer paraat gaan staan en hebben hamburgers, sausen, broodjes en uien gekocht, hierbij hebben we onze Jumbo in Westerhaar gevraagd of die een kleine sponsoring wilden doen.
Jumbo Westerhaar heeft toen inderdaad een kleine korting gegeven  voor de boodschappen, dat was heel fijn. Inmiddels waren het dan ook al 300 broodjes hamburger die erdoorheen gingen.
Het was een super gezellige happening en de teams waren dolenthousiast, ook de organisatie die langs kwam vond het geweldig leuk. Het was 1 groot feest, de lopers werden ingehaald met een portie opzwepende muziek, mensen stonden te klappen en te juichen!
Nu is het stuk waar wij wonen ook een lang saai stuk voor de runners om te lopen dus dit is een goede afleiding en geeft ze weer een boost.
Meteen werd er door de organisatie gevraagd of we het jaar erop genegen waren om als stopplaats te dienen voor de toiletten. Dit vonden wij geen probleem omdat de dames toch al vaak vroegen of ze op ons eigen toilet mochten. 2 km terug stonden normaal altijd de dixies en plaspalen bij de rotonde van Kloosterhaar waar niks te doen was. Makkelijker zou het dus zijn om deze dan bij ons te plaatsen.  Daarbij zou dan ook toestemming aan de busjes worden gegeven om bij ons te stoppen op de groenstrook. Dit is namelijk anders ten strengste verboden.

Roparun 2019 - Busjes Roparun lopers - van Hamburg naar Hamburgers

Roparun 2018

de voorbereidingen waren weer begonnen, een paar dagen voor de grote dag werden er een dixie en een plaspaal gebracht. Die hebben we naast ons huis gezet, zodat deze een beetje beschut stonden. We hebben bij de Jumbo in Westerhaar weer een kleine korting gevraagd voor 400 hamburgers, broodjes, sausen en uien.
Dit keer hadden we omdat het zo warm was ook ranja gemaakt.
De dag zelf was het 1 groot feest, het was drukker dan ooit. Dit kwam natuurlijk ook omdat de plaspauze bij ons waren, maar het mooie…we stonden zelfs op de routeplanner.

Helaas hadden we aan het eind niet eens genoeg broodjes hamburger, we hebben onze frikandellen maar opgemaakt, dus er waren 450 broodjes doorheen gegaan.
Wij vinden het geweldig om te doen, het is hard werken, vanaf ongeveer 15:00 komen ze langs tot een uur of 21:30 .. we hebben helaas de laatste groepen moeten teleurstellen… alles was op.
De sfeer was er niet minder op, zulke leuke en dankbare reacties voor het goede doel, daar doen we het voor. Het is erg leuk om mensen op deze manier een hart onder de riem te steken en blij te maken. We verdienen er geen cent mee, maar dat maakt ons niets uit. Het goede doel waarvoor deze runners lopen maakt alles goed.

 

Roparun 2019

Ook dit jaar in 2019 hebben we weer klaar gestaan aan de weg met boordjes Hamburgers uitdelen aan de Roparunners die van Hamburg naar Rotterdam liepen.
Het was weer een gezellige dag met veel aanloop en enthousiaste Roparunners.
We hebben 450 broodjes hamburger uitgedeeld, dat betekende ook 450 hamburgers bakken op de BBQ.
Onze kinderen en kleinkinderen hielpen allemaal mee en zo ontstond er een geoliede machine.
De organisatie van de Roparun heeft ook dit jaar weer ons adres als toiletstop aangegeven op de kaart, dus er stond een dixy en een plaspaal voor de mannen.
Wij stonden weer op de kaart en hebben het met veel plezier weer gedaan.

lopers Roparun 2019 - van Hamburg naar Hamburgers