Mountainbike routes omgeving Den Ham

Op fietsafstand van Den Ham zijn 4 mooie bewegwijzerde MTB routes uitgezet. Vanuit Den Ham zijn er aanlooproutes gemaakt om deze mooie routes te volgen. Op verzoek van diverse partijen heeft Twenterand Tourist Info een aantal aanlooproutes ontwikkeld naar de reeds bestaande Mountainbike routes rondom Twenterand.

MTB route Sibculo (nieuw)

Een route met uitdaging voor de gevorderde mountainbiker is de nieuwe route bij Sibculo. Maar liefst 30 km met veel technische stukken erin. De Tubantia heeft erover geschreven lees het artikel hier: MTB route Sibculo. Heeft u geen moutainbike, bij het beginpunt van de route kunt u een goede mountainbike huren bij Noppers in Sibculo

Bekijk hier de route op de kaart en beschrijving voor MTB Sibculo >

MTB route Ommen Zuid

Het gaat dan met name om de aanloop vanuit Den Ham naar de MTB route Ommen Zuid. Deze MTB route van 24 kilometer loopt door het natuurgebied “Het Eerder Achterbroek” , even ten noorden van het dorp Den Ham.

Bekijk hier de route op de kaart en beschrijving voor MTB Ommen Zuid >

MTB route Lemelerberg

Ook naar de MTB route op de Lemelerberg (13 kilometer) is er vanuit Den Ham een aanlooproute ontwikkeld. Bij de Lemelerberg vindt u zelfs een speciale technische track voor de geoefende mountainbikers.

Bekijk hier de route op de kaart en beschrijving voor MTB Lemelerberg >

MTB route Oldemeijer

Deze route is te combineren met de MTB route Oldemeijer van 23 kilometer.

Bekijk hier de route op de kaart en beschrijving voor MTB Oldemeijer Hardenberg >

Aansluiting op de aanlooproutes MTB Lemelerberg en Ommen Zuid

Het blijkt soms moeilijk uit te leggen waar mountainbikers vanuit Den Ham deze MBT routes kunnen oppikken, daarom kunt u hieronder bekijken hoe u deze routes op kunt pikken. U kunt de routes zelfs aan elkaar knopen om zo behoorlijk wat kilometers te kunnen maken. Ook voor de geoefende moutainbiker zijn deze routes een echte uitdaging.

aanlooproute naar mtb route lemelerberg
aanlooproute naar mtb route ommen zuid

Ervaring van anderen op deze MTB routes

De website MTB routes geeft goed weer hoe de route gaat, hoe makkelijk of zwaar hij is en wat anderen er van vinden. De route Lemele staat ook erg goed aangeschreven en heeft in 2016 in de top 10 gestaan.

bekijk ervaringen op de website van MTB routes >

Mountainbike huren in Den Ham?

Voor het huren van een mountainbike kunt u terecht bij: Outdoor Unlimited, Flierdijk 4 Den Ham. Paar minuten lopen vanaf The Lodge.

huur een mountainbike bij Outdoor Unlimited >