Lemelerberg wandeltocht

De Lemelerberg is een natuurgebied waar u heerlijk kunt wandelen, fietsen, hardlopen en mountainbiken. De berg zelf is ruim 60 meter hoog en biedt prachtige vergezichten. De Lemelerberg wandeltocht is toegankelijk voor iedere wandelaar. Ook is er een rolstoelroute, die tevens zeer geschikt is voor gezinnen met kinderwagens. Het gebied kenmerkt zich door de mooie heidevelden, de prachtige vergezichten en de bosrijke omgeving. Bovenop de berg vindt u een restaurant met een groot terras waar u onder het genot van een hapje en een drankje heerlijk kunt genieten van het uitzicht. Hier vindt u ook de parkeerplaats, die voldoende gratis parkeergelegenheid biedt.
Wandeling-door-heuvel-landschap-Lemelerberg

Onze wandeling over de Lemelerberg

Bovenaan de Lemelerberg parkeerden we de auto op de parkeerplaats, die tevens het startpunt is van de wandelroutes. Wij kozen voor een lange wandeltocht langs de heidevelden en over smalle paadjes door het bos. Helaas stond het heidelandschap nog niet in bloei, maar dat nam niet weg dat het er alsnog prachtig uitzag.

Op ongeveer de helft van onze wandeltocht kregen een flinke onweersbui over ons heen. Gelukkig zijn er voldoende schuilplekjes te vinden, dus dat mocht de pret niet drukken. We hebben onze wandeling vervolgd en zijn via prachtige vergezichten en door bos omringde wandelpaadjes teruggelopen naar de top van de berg. Op de top van de berg vindt u het uitzichtpunt. Dit is een mooie plek waar u eindeloos de natuur in kunt kijken. Omdat we nog niet hoefden te eten en eigenlijk liever een ijsje wilden dan een drankje zijn we naar de snackkraam bij de parkeerplaats gegaan. Hier hebben we een heerlijk welverdiend ijsje gegeten.

Wij vonden het een prachtige wandeling en zijn hier nog enkele malen terug geweest om de natuur te bewonderen. Vooral in augustus en september vinden wij het hier erg mooi omdat de heide dan vol in bloei staat.

Bekijk ook onze andere wandelingen

Sahara Ommen Winterwandeling

Na een winterstorm zijn wij naar de ‘Sahara’ in Ommen gereden. Hier hebben wij een heerlijke winterwandeling gemaakt.

foto's en meer > 

Wandelroute Beerze - Ommen

Vanuit startpunt Beerzebulten maakten wij een prachtige wandeling naar het nabijgelegen dorp Ommen.

foto's en meer > 

Winterwandeling Oldemeijer

Een winterwandeling langs de Oldemeijer. Deze was op dat moment bevroren. Hiermee was het winterse landschap helemaal af.

foto's en meer >