Brinkdorp Den Ham

Brinkdorp Den Ham is misschien wel het mooiste dorp in Overijssel. Centraal gelegen op het drielandenpunt van Twente, het Vechtdal en Salland kunnen bezoekers en bewoners volop genieten van een bijzondere groene omgeving.

De ligging van Den Ham

Den Ham ligt in het waardevolle cultuurlandschap Vecht en Regge. Aan de noordkant grenst het dorp aan het bijzondere eeuwenoude natuurgebied “Eerder Achterbroek”, met bossen, heide, waterpartijen en zandverstuivingen. Fiets- en wandelroutes rijgen deze streken moeiteloos en naadloos aaneen.

Heerlijk vertoeven op de Brink

De Brink in Den Ham is een unieke plek. De geschiedenis is er nog tastbaar aanwezig. Al was het alleen al door de Hammer toren, die in de 15e eeuw werd gebouwd. Maar wie de tijd neemt voor een kopje koffie of een ijsje, ziet ook voor zich hoe vroeger op dit centrale plein van het dorp, de handel werd bedreven. Op de markt, de kermis en in de herbergen. De rustgevende uitstraling van de Brink maakt dat toeristen en dorpsbewoners er graag vertoeven.

De unieke dorpssfeer

Natuurlijk is er in de loop van de jaren heel veel veranderd. Maar de unieke sfeer van het dorp is gebleven. De Brink met haar fraaie bomen en de muziektent is nog altijd het decor van talloze evenementen, zoals de 4 Hammer Brinkdagen met vlooienmarkten en braderie in de zomermaanden, de midzomeravond met muziek en cultuur en natuurlijk in december het Historisch Schouwspel met Wintermarkt. Bij dit unieke evenement kunnen de duizenden bezoekers meemaken hoe ruim 200 “Hammenaren” de geschiedenis van dorp en streek uitbeelden in historische kostuums. Daarbij wordt de dorpskern omgetoverd tot de oude straten van weleer met een sfeervolle wintermarkt.

Natuurgebied De Zandstuve

Aan de overkant van het vakantiepark loopt u zo het bosgebied de Zandstuve in.
Wij hebben alvast wat foto's voor u gemaakt tijdens onze wandeling in de winter, bekijk onze pagina
Ook heeft Den Ham een prachtig buitenzwembad De Groen Jager.

Mooi om te fietsen en te wandelen

In de omgeving van Den Ham kunt u heerlijk fietsen en wandelen. In dit mooie wandel- en fietsgebied vindt U maar liefst 4 ‘bergen’. Namelijk de Lemelerberg, de Hellendoornseberg, De Holterberg en de Besthmenerberg bij Ommen. Er zijn verschillende mountainbikeroutes die met elkaar verbonden zijn, de Lemelerbergroute is zelfs tot de mooiste route uitgeroepen door MTB routes. Ook is den Ham een uitstekende uitvalsbasis om uitstapjes te maken in de omgeving.
Met dank aan: de website van Brinkdorp Den Ham